Første helg i Las Palmas

Som en av Spanias ti største byer, har Las Palmas en hel del å by på, og vi har benyttet den første helgen til å utforske nabolaget og gjøre oss bedre kjent.

Lørdag tok vi lunsjen i San Cristóbal, som er byens fiskerdistrikt i sørenden av byen. Denne lille bydelen, som opprinnelig ble bygget rundt et vakttårn som forsvarte byen mot pirater på 1500-tallet og utover, er i dag et populært sted å dra til for lokalbeboere som er sultne på fersk og billig sjømat.

Etter sjømatlunsjen rakk vi en tur på Las Canteras-stranden i motsatt ende av byen, før vi avsluttet dagen med drinker og middag i den koselige gamlebyen, Vegueta. Et sted vi må tilbake til, er cocktailbaren La Azotea de Benito. På denne takterrassen får du både flott panoramautsikt og en deilig oppkvikker før middagen (prøv gjerne Monkey 47 GT).

I dag har vi vært på en halvdagstur til nabobyen Arucas, en mil vestover, som er mest kjent for øyens kanskje flotteste byggverk: en stor neogotisk kirke bygget i vulkanstein. Etterpå fant jeg ut at denne lille byen også har et brennevinmuseum med gratis servering av rom, så tror nok vi prioriterte helt feil under dette besøket!