Ny vår

April er like rundt hjørnet og våren er kommet. Kanskje med unntak av i Bergen, men ifølge BT finnes det håp om at den snart kommer. I Las Palmas betyr vår et par-tre grader varmere enn vinter, så ikke den store forskjellen her heller.

Det er snart syv måneder siden vi forlot Bergen for å prøve en ny tilværelse. Det var mange usikkerhetsfaktorer den gangen, men jeg har vært lettet og fornøyd over hvor smidig de fleste tingene har gått. Alt det praktiske – f.eks. leilighet, kontor, bankkonto og internett/mobil ­– har løst seg uten store anstrengelser. Jobbmessig har det også gått bra. For min egen del, enda bedre enn jeg hadde våget å håpe på. Noe som gjør det mulig å leve svært godt på et rimelig sted som Las Palmas.

Men ikke alt er gått helt etter planen. I skrivende stund, etter en langhelg i Málaga, er flysetet ved siden av meg tomt. Og ikke fordi Miriam kom for sent til flyet eller ble så fortapt av den spanske solkysten at hun ble igjen. Hun var ikke med. Ikke så spesielt i seg selv kanskje. Jeg vet om mange par som reiser hver for seg, i hvert fall av og til. Det som er leit her, er at jeg heller ikke venter å se henne når jeg kommer hjem. Det er slutt.

Å planlegge fremtiden er vanskelig. De tingene som føles mest sikre i det ene øyeblikket, kan snus på hodet i det neste. For noen er det kanskje enklere å finne ut av veien på egen hånd.

Det føles så klart rart ikke å se henne lenger. Vi har omtrent vært uatskillelige, i flere år (riktignok med ett lengre avbrekk). Kanskje mer sammen enn det som er fornuftig. Mangelen på pusterom kan bli problematisk, også i veldig nære forhold.

Det som for henne kanskje føles som et nødvendig pusterom, føles som et mindre nødvendig tomrom for meg. Et tomrom som må fylles med alt mulig annet. Å holde seg i aktivitet hjelper, enten det er å trene, gå en lang tur eller lese bok på kafé. For meg var det heller aldri særlig tvil om at jeg skulle gjennomføre denne helgeturen. Selv om den ble bestilt som en kjærestetur. Gitt at man klarer ikke å fokusere altfor mye på det tomme flysetet ved siden av, så er det faktisk en av de beste terapiene som finnes.