2017 – et år på godt og vondt

Vi er i skrivende stund tre dager inne i 2018, og etter flere måneders bloggstillhet, fikk jeg lyst å dele noen ord om året som gikk.

2017 ble et spesielt år. Et år fullt av endringer og overraskelser, både av den negative og positive sorten.

For å ta de fæle tingene først:

Brudd

Å bli singel igjen var slett ikke en del av planen. Og særlig moro var det heller ikke. I hvert fall ikke i begynnelsen. Når man er i et forhold, kan det være lett å glemme fordelene med å være singel, men etter en stund på egen hånd, kommer gjenoppdagelsene på løpende bånd. Ikke alt kan planlegges, og godt er det!

Skader, sykdom og død

Omtrent samtidig som Miriam flyttet ut, fikk jeg telefon fra Bergen om at mormor – den forhenværende dronningen av Las Palmas' takbarer – var rammet av kraftig slag. Til tross for en formidabel innsats med språktrening og fysio, endte det på tragisk vis da hun ble rammet av et nytt fatalt slag i høst. Mormor var dessverre ikke den eneste som skulle hentes av sykebil denne våren. I mai kom sjokkmeldingen om at pappa var havnet på akutten med knust ankel. Det ble heldigvis ingen amputasjon, men seks uker med sviskekompott på ortopedisk har sannsynligvis brent seg fast i minnet.

Miriam og mormor, oktober 2016

Men til tross for disse ulykkene, kommer jeg sannsynligvis til å huske 2017 som et bra år. Ikke det aller beste, men jeg gir det et sterkt terningkast fire.

Ny fantastisk nevø

Bare minutter før mormor kjempet seg opp til alteret for å motta det som skulle bli hennes siste nattverd, ble Hector døpt. Et levende bevis nummer to på at Hovda + Rosvold er et genetisk sjakktrekk. Godt jobbet, Maylin og Ingvar!

Hector

Sommer (nesten) hele året

Man skal aldri undervurdere effekten av solen. På en lykkeskala 0–10, gir sol i nakken to ekstrapoeng (ifølge egen empiri). Med unntak av ukene på hjemlige trakter har dette sørget for en jevn rus hele året. Abstinensene under oppholdene i Bergen er blitt avløst av serotoninsjokk ved ankomst på lavere breddegrader.

Nye steder og folk

Året 2017 får full pott når det kommer til bekjentskap med nye steder og folk. På dette området har høydepunktene stått i kø. Blant de største høydepunktene vil jeg trekke frem ukene i Roma og Siena, sensommeren i Budapest og høsten i Las Palmas.

Sunset at Las Canteras

Besøk fra familie og venner

Jeg kunne slått dette sammen med forrige punkt, men i stedet for en bisetning fortjener det et eget avsnitt. Takk til alle som har vært på besøk – i Siena, Budapest og Las Palmas. Hvert besøk har gitt minner for livet!

Jobb og business

Fra inspirerende og sosiale coworking-miljøer til lønnsomme prosjekter og spennende nye kunder – fjoråret ble et godt år i jobbsammenheng. Det var første hele året jeg jobbet fulltid gjennom eget AS, og ved årsslutt hadde topp- og bunnlinje overgått selv de mest optimistiske talløvelsene jeg hadde gjort på forhånd.

Ikke godt å si hva som skjer i 2018, men hvis magefølelsen stemmer, kan det bli et høyere terningkast neste gang. Godt nyttår til alle trofaste og nye lesere!