Venner – og Bybanen

Noen ting kan bare oppleves i Bergen. Som en kveld på Ujevnt med min evige studievenn (og bestevenn), Christoffer. Det er lett å ta for gitt at man har venner rundt seg at huset fylles til randen ved alle store anledninger og at helgen ikke er lang nok til å treffe alle man er invitert på besøk til.

På veien hjem tenker jeg på hvordan dette ikke kan erstattes av litt sol og varme, og når jeg kommer inn døren sitter Sigbjørn og jobber med en liste(!) over ting han kommer til å savne med Bergen. Øverst med uthevet skrift står det «Menneskene», så på dette punktet er vi ganske samstemte; uansett hvor mye verden har å by på vil vi alltid komme til å prioritere noen turer til Bergen for å besøke de vi er glad i. 

Dette er kanskje ikke så spesielt for verken Bergen eller for oss som bergensere. Punkt 4 på listen hans må man derimot ha opplevd på kroppen for å forstå fullt ut, for der står det:

«4) Bybanen: Med sin unike fremkomstevne har denne effektive transportløsningen kjørt seg rett inn i hjertene våre.»

Bergen, vi kommer til å savne deg.