Derfor er Las Palmas bra for deg

Det nærmer seg tre måneder siden vi dro med oss et komprimert flyttelass til Kanariøyenes største by, og vi stortrives. Hvis du selv leker med tanken på å finne et nytt bosted, kan vi gi deg flere gode grunner til å velge nettopp Las Palmas. Her er fem av dem:

Den spanske livsstilen et langt, sunt og godt liv

Spania er et av verdens sunneste land. I hvert fall om man skal tro The Lancet (en anerkjent medisinsk tidsskrift) som flere ganger har kåret til Spania til "Most healthy country" i Europa. Forventet levealder er blant den høyeste i verden (82,8 år vs 81,8 år i Norge), og enda viktigere: målt i forventet år med god helse er Spania best i verden. Sunt kosthold, solskinn med masser av vitamin-D og et av verdens beste helsevesen er sannsynligvis deler av forklaringen – i tillegg til en avslappet livsstil der man i større grad prioriterer livet over jobben.

De små, søte kanariske bananene er rike på smak og påstås å være best i verden.

Spanias reneste luft

Med lange bergensvintre, «giftlokk» og konstant irriterte slimhinner friskt i hukommelsen, kommer dette som en stor bonus. På grunn av beliggenheten midt i havet og passatvindene som blåser her, kan Las Palmas skryte på seg Spanias reneste luft (ifølge WHO som har sjekket kvaliteten i 46 spanske byer). Farvel til tett og rennende nese!

Verdens mest behagelige klima

Las Palmas hevder seg stadig i diverse kåringer og studier som tar for seg klima. Ett eksempel er denne rapporten fra forskningsuniversitetet Syracuse University som slo fast at Las Palmas har verdens mest behagelige urbane klima (foran San Diego i California på andreplass). I denne undersøkelsen er det tatt hensyn til en rekke forskjellige faktorer som snittemperatur, nedbørsmengder, antall tilfeller av ekstremvær og annet.

En mindre stresset tilværelse

Selv om livet i Las Palmas naturligvis ikke er helt fritt for stress, er veien alltid kort til en vakker strand eller en koselig tapasbar der man koble av og lade batteriene. I det hele tatt er tempoet i byen veldig behagelig med verken for mye «mañana, mañana» eller stressfullt jag.

Økonomisk frihet

I tillegg til at leveutgiftene (mat og drikke, transport, bolig) i snitt ligger på mindre enn halvparten av nivået i Bergen og Oslo, så er skattene også svært lave. Momsnivået (IGIC) ligger på kun 7 %, og dersom du planlegger å flytte ut for å starte opp en bedrift, er det verdt å merke seg selskapsskatten på lave 4 %.

På toppen av dette kommer varierte og vakre omgivelser, varme og vennlige mennesker – og mye mer! For å følge hverdagen i Las Palmas, kan du legge til «dellamorte» (undertegnede) på Snapchat samt følge oss på Instagram.