Bo der du vil – og ta jobben med deg

Malere, forfattere og trubadurer har allerede gjort det i hundrevis av år, men i dag trenger du ikke lenger være en kunstnersjel for selv å bestemme hvor du vil jobbe fra. Selv deltakerne i Der ingen skulle tru at nokon kunne bu kan nå sikre seg drømmejobben i en Silicon Valley-bedrift, uten at de engang trenger å forlate huset.

Et økende antall bedrifter lokker nå med muligheten for å jobbe «remotely», der det ikke stilles krav til fysisk tilstedeværelse. I denne listen finner du et par hundre eksempler på slike bedrifter. At mange av disse bedriftene er amerikanske, er ikke helt tilfeldig; en undersøkelse fra 2015 viser at mer enn en tredjedel av arbeidsstyrken i USA nå jobber eksternt.

For å kunne si opp fast jobb og reise ut på ubestemt tid, har vi selv vært nødt til å finne en måte å jobbe stedsuavhengig på. Flere detaljer rundt hva dette innebærer kommer på bloggen senere.