Hvor lenge skal eksperimentet fortsette?

Det er gått lang tid siden jeg skrev forrige innlegg på denne bloggen. Mer enn et år. Etter at bloggens mor forsvant ut og jeg ble alenefar, har det det ikke vært like interessant lenger. Blogguniversets svar på omsorgssvikt, kanskje.

Men «eksperimentet» som ga navnet til bloggen, lever fremdeles. Skjønt nå er det kanskje ikke riktig å kalle det et eksperiment lenger. Nå er det denne måten å leve på som er blitt den nye komfortsonen, og tanken på f.eks. å flytte tilbake til Bergen, finne en vanlig jobb og bo i samme bolig hele året, føles mer fremmed (og faktisk litt skremmende).

Da jeg først dro til Las Palmas, så jeg for meg å være borte rundt tre år. Men det var delvis fordi vi var to, og den delen av eksperimentet skar seg ganske tidlig. På egen hånd ble det anledning til å reise enda mer, være mer spontan og oppleve ting på en litt annen måte.

From Kiev with love

Selv om denne ungkarsperioden viste seg å være mye kjekkere enn jeg hadde våget å håpe på, tok den slutt i fjor høst. Det var kjærlighet ved første blikk, fire dager før jeg skulle tilbake til Las Palmas for vinteren. Siden den gang, har hun vært her flere ganger og vi har også vært innom en del andre steder.

Fordi hun mangler pass fra Schengen-området, med de begrensningene i forhold til langtidsopphold som det innebærer, må jeg også tenke litt nytt. Om tre dager drar vi til Sør-Amerika, delvis fordi jeg har lyst selvsagt, men også fordi hun har brukt opp kvoten som regulerer hvor lenge hun kan være i Las Palmas og Schengen-området forøvrig.

Eksperiment fullført?

Så hvor står jeg i forhold til eksperimentet? På en måte føler jeg at det er over allerede. Å reise fra Norge for å bo og jobbe som «digital nomade» har vist seg å funke bra. I tillegg til friheten det gir i forhold til stedsuavhengighet og fleksibel timeplan, har kombinasjonen av inntekter fra egen virksomhet og lavt kostnadsnivå gitt en betydelig større økonomisk frihet.

Når det er sagt, finnes det fremdeles mange ukjente variabler. Jeg har en reiserute for Sør-Amerika som strekker seg frem til 11. april. Hva som skjer videre etter det, er foreløpig uvisst.

Man blir vel aldri helt ferdig med å eksperimentere.