Vi har funnet et sted å bo

Tre visninger i løpet av en fredag ettermiddag. Et par timer senere var leiligheten i boks. Det gikk nesten overraskende kjapt og effektivt (til tross for at megleren såvidt kunne engelsk). Etter å ha fått innholdet i kontrakten sjekket av vår nye spansklærer/oversetter, signerte vi og flyttet inn på mandag (for fire dager siden).

Alle kostnadene – leie, depositum og meglerhonorar – kunne forhandles ned. Nå betaler vi 1000 euro/mnd. For en studioleilighet kan det likevel virke høyt, ikke minst i Las Palmas hvor du finner 3-romsleiligheter til omtrent samme pris. Men den er helt nyoppusset, ca 80 kvm, fullt møblert og utstyrt, og alt av utgifter (inkl. bredbånd, TV, strøm og vann) er inkludert i leien. En nøkkelferdig løsning som passer oss godt, ikke minst den dagen vi ønsker å flytte videre.

Beliggenheten er nær perfekt, med mindre enn fem minutter gange til både strand og kontor, som ligger i hver sin retning. Rett utenfor døren ligger Santa Catalina-parken med barer, restauranter og det meste annet vi trenger.

 

Den berømte prikken over i-en er imidlertid (som med leiligheten i Bergen) en terrasse med flott utsikt. Og for én gangs skyld, kan vi faktisk bruke den så mye vi vil – hele året.