Fem ting jeg skal gjøre i Madrid

På torsdag kveld reiser jeg til Madrid. Det er nesten nøyaktig 15 år siden sist, så det er ikke en by jeg kjenner godt. Men jeg har fått en viss idé om hva jeg skal bruke langhelgen på.

May 2002 – Parque del Retiro. Photo taken by my mom.

1. Ta selfies i Retiro-parken

En av de kjekke tingene med å reise på egen hånd, er at man kan ta så mange selfies man bare vil – uten at reisepartneren blir lei og begynner å mase. Kanskje jeg også skal ta med meg tripoden, sånn at jeg kan ta et nytt bilde i samme positur som det ovenfor.

2. Nyte alkohol på takbarene

Madrid er hovedstaden i Spania, men det er også en verdenshovedstad når det kommer til Gin & Tonic. Madrid er dessuten spekket med livlige takbarer. Kombinasjonen bør være en oppskrift på himmelsk suksess (bare man finner heisen ned igjen på slutten av kvelden).

3. Slå i hjel tid på vinoteker

Å gå på vinotek er en fin måte å ruse seg på, og samtidig føle seg ganske raffinert og kulturell. I Madrid finnes det en rekke slike tilbud, med et fantastisk utvalg som man kan bruke hele dagen på å sippe seg gjennom.

4. Se rivaloppgjøret «El Clasico»

På søndagen spiller Madrid hjemme mot Barcelona. Det forklarer kanskje hvorfor hotellprisene begynte på 2500 kr/natten i Madrid sentrum denne helgen, men det er også en fin anledning til å oppleve en stor folkefest (med seier i denne kampen har Real Madrid mest sannsynlig avgjort ligaen, til sin fordel). Sist jeg sjekket, var det fremdeles noen få billetter igjen, som begynte på rundt 8000 kr, men et godt og mer budsjettvennlig alternativ er å se kampen på en av de store åpne plassene, for eksempel Plaza Santa Ana.

5. Holde meg (sånn passe) edru

Som følge av den nevnte hotellsituasjonen i Madrid, fortsatte jeg letingen på Airbnb (trykk her for å få gratis reisekreditt). Her fant jeg et sted med fantastisk beliggenhet, under 10 minutters gange fra Plaza Mayor, til en veldig hyggelig pris. Men siden det er et rom hjemme hos en barnefamilie, må jeg passe på å komme inn dørene på en anstendig måte, sånn at ikke barna i huset vokser opp i troen at folk fra nord, er barbarer.

Andre reisetips for Madrid tas imot med glede!

PS! Du kan følge reisen til Madrid på Snapchat. Legg til brukernavn: dellamorte