Neste stopp?

Med under to måneder igjen i Las Palmas må jeg snart finne ut hva som blir neste stopp. Siden jeg nå kommer til å reise videre på egen hånd, er kriteriene endret litt i forhold til før.

Når vi var to, diskuterte vi blant annet muligheten for å ta noen uker på mer avsidesliggende steder, for eksempel i en fransk landsby. Det alternativet er utelukket nå. Samme gjelder mer typisk romantiske steder (for eksempel Santorini). Nå skal det helst være byer av litt størrelse, med mye liv og massevis av ting å finne på. Aller helst med gode coworking-fasiliteter, for det gjør den sosiale (og produktive) biten betydelig enklere. Og heldigvis – det finnes mer enn nok av gode alternativer å velge mellom.

Det som allerede er avgjort, er at jeg skal tilbringe sommeren i Europa, men utover det har jeg planlagt svært lite. Mest sannsynlig reiser jeg tilbake til Las Palmas i midten av september, så jeg ser for meg å reise rundt i tre-fire måneder. Det er noen steder som allerede peker seg ut som svært aktuelle, så det kan fort bli en kombinasjon som inkluderer noen av de følgende:

Split, Kroatia

split_croatia

En godt egnet sted for å jobbe med flere coworking-steder og generelt god internettdekning. Også en ideell base med tanke på å utforske den adriatiske kysten og besøke spennende byer som Beograd, Novi Sad, Kotor, Mostar, Sarajevo, Dubrovnik, m.fl. Behagelig sommerklima uten altfor høye temperaturer. Lave priser.

Porto, Portugal

Porto_Portugal

En mindre og rimeligere versjon av Lisboa. Skal visstnok være gode coworking spaces her. Perfekt klima om sommeren. Kort vei til f.eks. Douro-dalen med vakker natur og god vin.

Budapest, Ungarn

Budapest_Hungary

Et av de hotteste stedene for «digitale nomader» i Europa for tiden. Stort internasjonalt miljø og en rekke coworking-steder å velge mellom. Mange kule kafeer og bra uteliv. Raskt internett. Veldig gunstig prisnivå.

Sevilla, Spania

Seville_spain

En vakker by i et fantastisk område av Spania. En rekke fine steder, som for eksempel Malaga, Granada, Cadiz og Tarifa, er kort vei unna. Litt usikker på hvordan det blir å jobbe derfra, men jeg tror det skal være minst ett coworking-sted og helt sikkert nok av kaféer som egner seg.

Bergen, Norge

Bergen_norge

Ja, det blir selvsagt noen dager eller uker i Bergen også. Jeg skal ikke engang klage dersom det blir 11 grader og regn hele perioden jeg er der. Jeg gleder meg faktisk – veldig!

Hvilket sted ville du valgt? Kom gjerne med noen tips i kommentarfeltet nedenfor.